Цените на петрола продължиха да се понижават днес заради опасенията за китайската икономика.

...
Цените на петрола продължиха да се понижават днес заради опасенията за китайската икономика.
Коментари Харесай

Цената на петрола падна до $83,9 за барел заради опасенията за китайската икономика

Цените на петрола продължиха да се намаляват днес заради опасенията за китайската стопанска система. Октомврийските фючърси за сорта Брент поевтиняха на лондонската борса ICE Futures с 57 цента (0,67%) до 83,89 $ за барел. Септемврийските фючърси за WTI означиха спад с 32 цента (0,4%) на NYMEX до 80,4 $ за барел. Септемврийските фючърси за американския бенчмарк изтичат при закриването на търговията във вторник. По-активно търгуваните октомврийски договори са по-евтини с 43 цента (0,54%) до 79,69 $ за барел.

Икономическата неустановеност в Китай продължава да натежава върху вероятностите за търсенето. Мерките за поддръжка от страна на Пекин към момента не са убедили вложителите в ускоряването на икономическото възобновяване на втория по величина вносител на нефт в света, отбелязва Trading Economics.

Пазарните участници са в очакване на публикуването на данните на Американския петролен институт (API) за запасите в Съединени американски щати във вторник. В сряда формалната статистика ще бъде оповестена от Министерството на енергетиката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР